fbpx
logo

Select Sidearea

Populate the sidearea with useful widgets. It’s simple to add images, categories, latest post, social media icon links, tag clouds, and more.
hello@youremail.com
+1234567890
Web pre projekt Zelené Strechy

Pekný a funkčný web pre eko-projekt? Pozrite si naše riešenie pre Zelené strechy

Zelené strechy sú projektom nášho klienta One Earth. Aké riešenia sme navrhli pri realizácii nového webu?

Projekt Zelené strechy vznikol ako reakcia na šedivosť života v mestách. Príliš veľa materiálov ako kov, betón či kameň prináša otázku: Kam sa podela príroda?

Malá rodinná firma One Earth našla riešenie, ako spraviť mestá zelenšími. Robia to s nadšením a láskou k prírode, s ohľadom na individuálne požiadavky svojich klientov.

Vízia projektu Zelené strechy je jasná: Zelená strecha na každom rodinnom a bytovom dome s plochou strechou. Cieľom je preniesť zlomok skutočnej „džungle“ do tej mestskej. Uprostred zhonu a svetiel lámp tak vznikajú unikátne miesta plné života, na ktorých sa človek cíti príjemne, voňavo a vlhko, takmer ako v lese alebo na lúke.

One Earth sú odborníci (na prírodu) telom a milovníci (prírody) dušou. Pri každej realizácii usilujú o prienik dostupných a funkčných riešení s maximálnym úžitkom. Realizácia zelenej strechy prebieha od základov, vrátane izolácií, klampiarskych prác a výsadby rastlín.

Zadanie

Cieľom bolo vytvoriť nový, funkčný a pekný web podľa predstáv klienta, s dôrazom na aktivity klienta prepojené s prírodou.

Vízia

Našou víziou bolo zamerať sa na návrh dizajnu a funkčné prevedenie samotného webu. Zachovať ekologický „feeling“, intuitívnosť a jednoduchosť bolo kľúčové.

Webová stránka pre projekt Zelené strechy

Realizácia

1. Grafický návrh dizajnu nového webu

Projekt Zelené strechy vyžaruje čitateľné posolstvo – robiť mesto krajším, navrátiť sa hodnotami k prírode a dbať o jej udržateľnosť. Aj samotný dizajn webu sme preto tvorili s ohľadom na tieto atribúty.

Jednoduchý color code v prírodných odtieňoch, veľa negatívneho priestoru a biele pozadie, aby mohol web „dýchať“. A keďže vidieť je stokrát viac, ako počuť, dôraz sme kládli aj na fotografie v slideroch.

Navrhli sme konkrétne wireframe rozloženie s ohľadom na UX/UI (User Experience/User Interface)

2. Kompletná realizácia webu podľa grafického návrhu

Pri realizácii sme usilovali o to, aby sa návštevník webu okamžite cítil „ako doma“.

Pre úvodnú stránku sme preto zvolili výrazný a pútavý slider. Keďže sa jedná o ponúkanie služby – zelenej strechy, hneď pri príchode sa návštevník dozvie, kto náš klient je, čo robí a kto sú členovia tímu. Zvyšuje to dôveru a predajný potenciál.

Aj samotné podstránky sme navrhli  s ohľadom na UX/UI. Všimnúť si môžete výrazné nadpisy, intuitívne rozloženie textu a logickú následnosť.

V hlavičke stránky nechýba kontakt, ako okamžité „call-to-action“ a odkaz na sociálne siete.

Celý web pôsobí jednoducho, samotné podstránky nie sú zbytočne zahltené textom, ikonami ani veľkým množstvom obrázkov. Informácie sú priame a stručné, s jasným odkazom. Návštevník sa vie na webe jednoducho orientovať a rýchlo nájde to, čo potrebuje.

3. Responzívnosť – zobrazenie pre desktop, mobil a tablet

Finálnu podobu webu sme nakoniec prispôsobili pre zobrazenie na rôznych zariadeniach s odlišnými veľkosťami obrazoviek. Funkčnosť webu zostala nezmenená a rozhranie skvele funguje na desktope, mobile alebo tablete.